via Studentski Plenum

Вонредно заседание на Прекуграничниот комитет: Студентски протести

Студентските протести и работата на Студентскиот пленум оваа есен ја разбрануваа македонската јавност, внесоа доза на оптимизам спроти општата деморализираност и предизвикаа многу дискусии. Како поранешни студенти на општествени науки во македонскиот високообразовен систем, иако моментално лоцирани на универзитети во странство, основачите на Прекуграничниот комитетот со особено задоволство првиот виртуелен панел, првото заседание на Комитетот, на оваа веб страница им го посветуваат на студентските протести, дискутирајќи некои од централните прашања поврзани со истите.

Ова вонредно заседание на Прекуграничниот комитет донесува четири осврти:

фото: Студентски пленум

Comments

comments

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *