Љупчо Петковски

Љупчо Петковски е постар истражувач во Македонскиот центар за европско образование. Дипломирал политички науки и меѓународни односи на Универзитетот на Љубљана. Магистрирал политички менаџмент на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје. Неговиот истражувачки интерес ги вклучува демократизацијата, европската интеграција и теориите за интегрирањето, политиката за проширување на Европската унија, национализмот и екстремните политички движења како популизмот.

Comments

comments

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *