Рангсиман Ром

Рангсиман Ром е студент по право на Унвиерзитетот Тамасат и член на студентската група на активисти „Лига за демократија на либералниот Тамасат‟. Групата критички дебатира за тековната политичка структура и се бори против злоупотреба на функции, воениот удар и неправедни закони. Нивните активности вклучуваат и борба против ритуали на унверзитетскиот кампус, како што се варварски чинови за иницијација. Своите идеи ги претставуваат и преку уметност.

Comments

comments

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *