Емин Еминагиќ

Емин Еминагиќ е активист и преведувач базиран помеѓу Тузла и Тешањ, Босна и Херцеговина. Има дипломирано англиски јазик и книжевност на Универзитетот во Тузла и магистрирано на студии на национализмот на Централноевропскиот универзитет во Будимпешта. Тој беше еден од членовите и иницијаторите на студентското движење/студентскиот пленум во Тузла. Емин е член на Лијеви, мала политичка организација со седиште во Тузла и е соработник и еден од уредниците на „Unbribable Bosnia and Herzegovina – The Fight for the Commons“.

Comments

comments

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *