Елена Б. Ставревска

ElenaЕлена Б. Ставревска е истражувачка во областа на политички науки на Централноевропскиот универзитет во Будимпешта. Нејзината работа се фокусира на (пост)конфликтни општества. Има работено како научен соработник на Универзитетот во Торонто и на Институтот за европска политика во Берлин и како истражувачка и координаторка на дел од истражувачкиот проект „Култури на владеење и решавање на конфликти во Европа и Индија“. Членка е на Левичарското движење „Солидарност“ и е една од основачките на Институтот за истражување и општествени иновации – Импакт.

Comments

comments

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *