Дарко Стојанов

Дарко Стојанов е историчар кој се занимава со истражување на големите миграции во доцната антика и раниот среден век, како и современите перцепции на минатото (особено историските митови и наставата по историја). Докторски студии завршил на Ecole Pratique des Hautes Etudes во Париз. Работи во Институтот за национална историја во Скопје, а воедно е и визитинг истражувач при Универзитетот во Грац и Њујорк универзитетот во Тирана. Член е на Центарот за истражување на национализмот и културата – Скопје.

Comments

comments

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *