Горан Јанев

Горан Јанев е вонреден професор по социјална антропологија на Универзитетот “Св.Кирил и Методиј”, Скопје, Македонија на Институтот за социолошки, политички и правни истражувања. Тој има докторирано во областа на социјалната антропологија на Универзитетот во Оксфорд, а неодамна го заврши својот тригодишен постдокторски студиски престој на Институтот Макс Планк за проучување на верската и етничката разновидност во Готинген.

Comments

comments

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *