Владимир Унковски – Корица

Владимир Унковски – Корица  има предавано на Лондонската школа за економија и на Московскиот национален истражувачки универзитет – Висока школа за економија. Од септември 2015 ќе предава во областа комунистичко наследство на Универзитетот во Глазгов. Докторирал на темата „Работничко самоуправување на „југословенскиот пат кон социјализам“: пазар, мобилизација и политички конфликт 1948-1962“ на Лондонската школа за економија и политички науки.

Comments

comments

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *