Бранимир Јовановиќ

b6_malaБранимир Јовановиќ е економски истражувач чие поле на експертиза може лабаво да се дефинира како применета економија и економетрија. Темите кои го преокупираат во последно време се економската нееднаквост, сиромаштијата, работничките права, фискалната политика. Има докторат по економија од Универзитетот во Рим „Тор Вергата“ и работно искуство од Народна Банка на Република Македонија и Универзитетот во Торино. Моментално е доцент и истражувач на Институтот за општествени и хуманистички науки во Скопје.

Comments

comments

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *