Ана Василева

Ана Василева е феминистка и активистка за женски права, блогерка и активна членка на неформалната иницијатива „Бори се женски“. Таа е магистрантка по англиски јазик и книжевност, а работи како преведувачка и толкувачка. Ана активно се залага за подигнување на јавната свест во врска со родовите прашања и промовирање политики на солидарност и колективна одговорност.

Comments

comments

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *